Com afrontar una primera cita després d’una separació
El quid de la qüestió és mostrar interès per l’altra persona i cuidar el llenguatge verbal i no verbal
La preparació d’una primera cita per a superar una ruptura amb una altra persona és important i val la pena parar-la esment perquè la primera impressió és molt important. Es diu que els dos primers segons són els més determinants a nivell físic i els següents trenta segons des del punt de vista del llenguatge no verbal i d’interès. No hem d’anar ni molt arreglats ni descurats, ni tampoc disfressats. l 74% dels solters espanyols assegura tenir rituals de preparació abans d’acudir a una cita. El 55% s’afaita o es depila, i el 45% es preocupa per portar roba interior sexy. Al 66% dels nois els molesta que la noia aparegui “supermaquillada” i un altíssim percentatge de dones no suporta que els homes es posin un excés de perfum. Un factor fonamental és la puntualitat. A nou de cada deu consultats els sembla molt negatiu que la persona amb la qual han quedat arribi tard. Agències matrimonials com Yotoo t’aconsellem com realitzar tot això.
El lloc ideal per a una primera cita és un lloc tranquil, on puguem conèixer-nos i que sigui una cosa original.
Per a causar bona impressió no és imprescindible anar molt ben vestit ni oferir regals, però tampoc descurar els detalls.
George Rudy
Un altre detall important: mai hem d’iniciar la conversa amb un “com estàs?” És millor parlar del lloc de la cita, d’un aspecte concret que sapiguem de la persona, treure un tema nostre que ajudi a iniciar una conversa fluida… Hem de triar un lloc tranquil, on puguem conèixer-nos i que tingui una cosa original. Si després estem molt a gust, ja es pot buscar una activitat més dinàmica i divertida. No recomano mai tenir una primera cita al cinema, alguna cosa que és molt típic però un gran error perquè no oferim un espai i un entorn que ens permeti conèixer a la persona.

Durant la cita
Mostrar-se natural és la millor garantia d’èxit
Què fer en una primera cita? El consell més important és mostrar-se tal com un és, però per descomptat ressaltant els nostres aspectes positius. Hem d’evitar les cites llargues. L’aconsellable són 65 minuts, perquè així evitem la pesadesa o que decaigui l’interès. El quid de la qüestió durant la cita és mostrar interès per l’altra persona. Hem de vigilar molt el llenguatge no verbal: mirar als ulls, somriure… No hem de ser egocèntrics ni tampoc introvertits. I hem d’evitar les preguntes molt íntimes així com parlar de determinats temes que poden resultar controvertits, com a futbol, política, economia, religió, les ex parelles o la idea de parella en un futur, per exemple. Alguns temes de conversa recomanables són aficions, experiències curioses, gustos, estil de vida, interessos, entre altres.
Els errors més típics
Estar més pendent del mòbil que de la parella és un error fatal en la primera cita
Alguns dels errors més freqüents als quals convé estar atent per a evitar són: – Estar centrat en el mòbil o deixar-lo boca avall damunt de la taula. Transmet falta de confiança i de sensació de tenir alguna cosa a ocultar. – No empatitzar amb l’altra persona i no estar pendent que se senti còmoda. – No tenir iniciativa ni una actitud proactiva, provocant que la cita sigui un avorriment. – Fer afalacs continus que l’única cosa que fan és semblar forçats i poc sincers. Com a curiositat, potser val la pena tenir en compte un estudi de la Universitat d’Harvard segons el qual amb només tres preguntes podem saber si hi ha possibilitat de compatibilitat amb una persona:
1. T’agraden les pel·lícules de por?
2. Has recorregut algun país en solitari?
3. No seria genial deixar-lo tot i viure en un vaixell?
En acabar la cita
Encara que la cosa hagi anat bé, no convé precipitar-se en proposar una segona cita.